הכירו את פריים אנרג'י: אנרגיה ירוקה בשיא תפארתה
לאחר שיצאה לדרך בתחילת שנת 2024, רפורמת החשמל אפשרה לגופים רבים להיכנס לשוק החשמל בארץ. ה"כניסה" המדוברת, אפשרה לגופים השונים לקחת חלק הן כספקיות חשמל אלטרנטיביות במקטע אספקת החשמל, והן, כמו חברת פריים אנרג'י, כיצרניות חשמל של ממש, אשר אחראיות לספק את החשמל לחברות ולגופים השונים בארץ.
חברת פריים אנרג'י אם כן, הינה חברה לייצור אנרגיה מתחדשת המבוססת על אמצעים שונים ביניהם אנרגיה סולארית, אשר נכנסה גם היא למשחק, לאחר שלאחרונה חתמה על הסכמים בינה לבין ספקיות מרכזיות בתחום אספקת החשמל – בזק-ג'ן וחברת פאוורג'ן פאוור פלנטס.
על היקף העסקאות של חברת פריים אנרג'י
העסקאות שסגרה פריים אנרג'י, נאמדות בסכום כולל של כ-1.3 מיליארד שקלים, כאשר סכומים אלו מגיעים הן ממכירת חשמל ממתקני אגירה, והן מהייצור הכללי שלו. למעשה, חברת פריים אנרג'י מתכננת להקים 13 מתקני אגירה עם קיבולת שתעמוד על סך של 400 מגה-וואט שעה, כאשר מתקנים אלו יחוברו לרשת החשמל במדינה, ויקבלו את האנרגיה שלהם היישר ממתקנים לייצור אנרגיה מתחדשת המבוססים על לוחות סולאריים. באשר למתקנים הסולאריים הללו, מדובר על מתקנים שעתידים לייצר אנרגיה בהספק של 80 מגה-וואט.
השקעות ומימונים: אלו הם התומכים המרכזיים של החברה
כמובן שעל מנת שפרויקט בסדר גודל שכזה יצא לפועל בהצלחה, נדרש מימון והשקעות מגופים ואנשים שונים, כאשר במקרה של היצרנית החדשה יש מי שעומד במשימה זו. למעשה, ירון קיקוז, בעל השליטה של החברה, רכש לאחרונה כ-1.3% ממניות החברה בסכום של כ-3 מיליון שקל, ובכך סייע להצלחת החברה ואף הגדיל את אחזקותיו בחברה לכדי למעלה מ- 50%.
לצד קיקוז, קבוצת להב אל.אר מחזיקה גם היא בלא מעט אחוזים, הנאמדים על סך של כ-43 מיליון שקלים, כאשר לצד 2 אלו ישנם עוד גופים ואנשים נוספים שראו לנכון להשקיע בחברה ובמטרותיה הצפויות להתממש.
דברי השותפים: מה חושבים השותפים העסקיים על החברה?
ניר דוד מנכ"ל בזק ויו"ר בזק-ג'ן, ירון קיקוז ויואב הר אבן, מנכ״ל פאוורג׳ן, הביעו כולם את תמיכתם בחברת פריים אנרג'י, הן לאור היכולות האנרגטיות שזו מביאה למדינת ישראל כולה, ובפרט לאור העובדה שתהליכים אלו מבוססים על אנרגיה ירוקה ומתחדשת, שתורמת למדינה לא רק בפן הכלכלי אלא גם בפן האקולוגי-סביבתי.