עד היום, עבור עסקאות הקשורות למתקני אגירה עצמאיים, נדרש לשלם סכום אחיד העומד על כ-70 אלף ש"ח. אולם לאחרונה, הפחיתה רשות מקרקעי ישראל את המחיר ביותר מחצי! במה בדיוק מדובר? יצאנו לבדוק.
מתקני אגירה עצמאיים: מהם ולמה זה טוב?
אחד התחומים במשק החשמל הישראלי הוא תחום אגירת החשמל. מדובר למעשה במתקנים גדולים שפזורים ברחבי הארץ, ומטרתם לאגור את החשמל שמיוצר על ידי יצרניות החשמל אך לא בא לידי שימוש בזמן אמת. כך למעשה, לא "נזרק" החשמל שאינו משומש, ובמקום זאת אוגרים אותו ועושים בו שימוש מאוחר יותר, או שומרים אותו למצבי חירום.
המצב עד כה: תשלום שקרוב ל-100 אלף ש"ח
עד כה, מתקני אגירה עצמאיים, היו חייבים לשלם מחיר אחיד עבור אגירת חשמל עבור כל מגוואט שעה. מחיר זה עמד על 70 אלף ש"ח, ובכך התחרות והביקוש בשוק היו ממוצעים. עם זאת, בהחלטה שהתקבלה לאחרונה על ידי הנהלת רשות מקרקעי ישראל, המחיר האחיד המדובר ירד ביותר מחצי, ועומד כרגע על כ-30 אלף ש"ח בלבד עבור מגוואט שעה.
הבסיס להחלטה זו בין היתר, הינו העובדה ששוק האגירה בארץ הוא שוק חשוב במיוחד בשל יתרונותיו ותועלתו הרבה, ומאחר שהוא בתחילת דרכו, הנהלת רמ"י ראתה לנכון לסייע במה שאפשר ולשפר את התנאים.
אז כיצד תשפיע עלינו ההחלטה של רשות מקרקעי ישראל?
הפחתת המחיר עבור עסקאות של מתקני אגירה עצמאיים, משמעותה עניין מרכזי אחד – הגברת התחרות הקיימת במשק החשמל הישראלי, והאצת התעריפים הנמוכים של החשמל. מדובר בהחלטה שהגיעה בתזמון מעולה, שכן ההשפעה שלה על קידום מטרותיה של רפורמת החשמל כולה גבוהה, ובכך התחרות בשוק תגדל, ותעריפי החשמל ירדו בהתאם.
ושוב, כמו תהליכים רבים שקודמו ברפורמת החשמל, רבים מהשחקנים במגרש מרוויחים, בין אם בעלי מתקנים האגירה, ספקיות חשמל חדשות, המדינה וכמובן שגם הצרכן בקצה.
מסלולי החשמל המובילים:
חוסכים קבוע - לאורך כל היום (24/7)
- הנחה 6%
- ימים א' – ש'
6% הנחה קבועה בחשבון החשמל
מסלול לילה - (23:00 בלילה ועד 07:00 למחרת)
- הנחה קבועה 20%
- ימים א' – ש'
20% הנחה בשעות נבחרות בחשבון החשמל
הייטק - (23:00 בלילה ועד 17:00 למחרת)
- הנחה 10%
- ימים א' – ש'
10% הנחה בשעות הלילה והיום