הכירו את חשבון החשמל שלכם
מי מכם שעדיין לא משלם את חשבון החשמל עבור משק הבית שלו, בין אם מדובר בשכירות ובין אם מדובר בכאלו שמתכננים לעבור דירה אך עדיין לא עשו זאת, ודאי לא בקיא במיוחד בנושא ובאופן בו מתבצע תשלום חשבון חשמל, ובדיוק לשם כך אנחנו כאן.
אם כן, ברוב משקי הבית בארץ, תשלום החשמל מבוסס על תקופה דו-חודשית, כאשר בתום כל חודשיים אלו, נשלחת חשבונית חשמל, המפרטת אודות צריכת החשמל בתקופה שעברה, וכמובן גם את התשלום הנדרש עבור צריכה זו.
רגע לפני שנמשיך, נזכיר כי בתקופה האחרונה, הודות לרפורמת החשמל שהכניסה למגרש ספקיות חשמל אלטרנטיביות, תעריפי החשמל הכלליים ירדו מעט, והלקוחות זוכים להנחות משמעותיות בחשבונות החשמל.
כיצד ניתן לשלם את חשבון החשמל?
לאחר שהבנו מהו חשבון החשמל, בואו ניגש לשאלה המרכזית, והיא "כיצד ניתן לבצע תשלום חשבון חשמל?". אם כן, יש לכך מספר דרכים, ועל מנת לעשות סדר ביניהם, הכנו עבורכם בחשמלית את הטבלה הבאה.
סוג התשלום | הסבר | אמצעי תשלום |
הוראת קבע | הוראת קבע היא למעשה מתן אישור לחברת החשמל לבצע תשלום חשבון חשמל בשמכם, במועד הרצוי ובאופן אוטומטי. | ישנם 2 סוגים של הוראות קבע, האחת בנקאית והשנייה דרך כרטיס האשראי. |
תשלום אינטרנטי | על בסיס אתר האינטרנט של חברת החשמל או האפליקציה, ניתן לשלם את החשבון התקופתי. | התשלום במקרים אלו מתבצע על בסיס כרטיס אשראי בלבד. |
תשלום טלפוני | שיחה עם נציג של חברת החשמל ותשלום חשבון חשמל דרך הטלפון, על בסיס פרטיכם האישיים. | גם במקרה זה, התשלום מבוסס על כרטיס אשראי בלבד. |
תשלום פיזי | ישנה אפשרות לשלם את חשבון החשמל על ידי הגעה לסניפי הדואר, הבנק או החנויות שמספקות שירות תשלום חשבון חשמל. | לרוב, אנשים שבוחרים בדרך זו, בוחרים בה כיוון שניתן לשלם בה באמצעות צ'קים וכן במזומן. |
תשלום חשבון חשמל ללא חשבונית – כך תעשו את זה
אחרי שהכרנו את דרכים התשלום השונים, נשאלת השאלה מה עושים אם אין לי חשבונית, או אם אני לא רוצה לקבל אחת כזו ובכן גם במקרה זה יש פתרון המתאפשר על ידי חברת החשמל, והוא נקרא מת"מ – מונה תשלום מראש.
מונה מסוג זה, מאפשר ללקוח להטעין סכום כסף מראש, ובכך לקנות מראש כמות מסוימת של חשמל. כך, התשלום עבור צריכת החשמל יורד ישירות מהמונה, ואין כל צורך שחברת החשמל תשלח לכם לכם חשבונית, והיא גם באמת לא תעשה כן.
את התקנת ורכישת המת"מ, ניתן לבצע דרך חברת החשמל, והוראות ההפעלה והשימוש בו יעשו בהתאם להוראות שתקבלו מהחברה גם כן.
כך תדעו שאתם משלמים את המחיר הנמוך ביותר
באופן כללי, חשבון החשמל מחושב על בסיס מונה החשמל שלכם, ולכן באמצעות מחשבון חשמל ניתן לחשב את תשלום חשבון חשמל על התקופה הנוכחית ללא צורך לחכות לחשבונית. עם זאת, במידה שאתם מעוניינים להוזיל את העלות הכללית, ולמצוא את המחירים הנמוכים ביותר, תוכלו לבצע השוואת מחירי חשמל בין החברות השונות הקיימות הודות לרפורמה ששברה את מונופול חברת החשמל.
כך למעשה, תוכלו לערוך סקר שוק שישווה בין ההצעות של החברות השונות, ולראות מי מהן מציעה את המחיר הטוב ביותר. כמו כן, חשוב להסתכל גם על הפרמטרים הבאים בין היתר:
- השירותים אותם אתם מקבלים מספקית החשמל לרבות הנחות, מסלולים וכדומה
- טיב השירות לכשעצמו כאשר אתם זקוקים לנציג שירות
- חוות דעת כלליות אודות החברה בה אתם מעוניינים
חשבון החשמל – לשלם בקלות ובנוחות!
לסיכום, נזכיר כי ישנן דרכים רבות לביצוע תשלום חשבון חשמל, כאשר לרוב מדובר על תשלום על בסיס חשבונית, אך בהחלט ניתן לשלם את החשבון ללא החשבונית. במקרה זה כפי שאמרנו, תדרשו להתקין מונה תשלום מראש, להטעין בו סכום כסף מסוים, אשר ישמש אתכם בעת הצורך לשלם על החשמל שצרכתם. בהצלחה!
להשוואת מחירי חשמל בין כל החברות לחצו! מחשבון חשמל
מטרתה של רפורמת החשמל הינה לשבור את מונופול חברת החשמל, ולאפשר לספקיות שונות לייצר ולשווק חשמל ללקוחות. כך, נוצרת תחרות בריאה שמיטיבה עם הלקוחות.
הודות לרפורמת החשמל ישנן לא מעט ספקיות חשמל חדשות שהוקמו כגון סלקום חשמל, פזגז חשמל, הוט חשמל, פרטנר חשמל ועוד.
תשלום חשבון חשמל יכול להתבצע במגוון דרכים, כאשר בין היתר גם דרך האינטרנט. בצורה זו, תידרשו להיכנס לאתר או לאפליקציית חברת החשמל, ולשלם דרכם על בסיס זהותכם.
מחיר החשמל מחושב על בסיס צריכת החשמל, וכן על בסיס תעריף חשמל בהתאם לשעות הצריכה. לפיכך, ומאחר שלכל בית ישנה צריכה שונה, לא ניתן לנקוב במחיר החשמל, מלבד לציין שהמחיר עבור קוט"ש חשמל עומד על 62.5 אגורות.
מסלולי החשמל המובילים:
חוסכים קבוע - לאורך כל היום (24/7)
- הנחה 6%
- ימים א' – ש'
6% הנחה קבועה בחשבון החשמל
מסלול לילה - (23:00 בלילה ועד 07:00 למחרת)
- הנחה קבועה 20%
- ימים א' – ש'
20% הנחה בשעות נבחרות בחשבון החשמל
הייטק - (23:00 בלילה ועד 17:00 למחרת)
- הנחה 10%
- ימים א' – ש'
10% הנחה בשעות הלילה והיום